FAQ

Vil du vide mere?

Vi er klar på dine spørgsmål

Kontakt oplysninger
+45 44 22 44 10
info@soc24.dk

Vi hjælper dig med svar her...

Her finder du ofte spurgte spørgsmål

Hvordan fungerer antivirus/malware beskyttelse?

Anti-virus/malware software beskytter kun kendte algoritmer. Det betyder, at programmet er designet til at identificere nogle bestemte koder og strukturer, der ofte bruges til virus/malware. Men det betyder også, at programmet ikke kan identificere nye trusler, der er bygget op af andre koder og strukturer, og der er dermed en risiko for infektion af dine systemer.

Når din computer rammes af en virus, sender beskyttelsessoftwaren som regel automatisk anonym data til deres centre, som vil analysere dataen. Resultaterne af analysen bliver sendt ud til forskellige databaser, og den før ukendte virus, er nu registreret og kan blive genkendt ved fremtidige angreb. Det er derfor vigtigt, at du opdaterer dit antivirus program ofte, så det hele tiden er bekendt med de nyeste algoritmer - og dermed trusler.

Hvad er forskellen på et antivirus program og S.O.C 24?

Der findes efterhånden rigtig mange antivirus programmer - både gratis og betalte - men det er langt fra alle, der giver dig den nødvendige beskyttelse.

Antivirus programmerne fungerer kun som alarmer. Det vil sige, at de registrerer et ”indbrud”, men du skal herefter selv sørge for at fjerne den. Og på den tid der går, fra alarmen går til ”politiet” dukker op, kan hackeren nå gøre stor skade.

Hos S.O.C 24 er det professionelle IT-folk - vores Computer Security Incident Response Team (CSIRT) - der konstant observerer computere og netværk. Det betyder, at vi holder øje med potentielle trusler før, de slår til, og kan reagere så snart, vi har identificeret ransomware og derved minimere skaderne.

Vores CSIRT arbejder hele tiden på at blive klogere på den stigende trussel, og for hvert angreb, vi er med til at afværge, bliver vi klogere på, hvordan vi kan optimere sikkerheden - en læringsproces, de færreste antivirusprogrammer oplever.

Hvad vil I anbefale at bruge af anti-virus/malware?

De forskellige beskyttelsessoftware ændres og opdateres konstant, så det er svært at give et entydigt svar på, hvad der er bedst. Vi sørger hele tiden for at holde os up-to-date med udviklingen, så du som kunde altid for det bedste, vi kan finde.

Vores dygtige IT-sikkerhedsfolk sørger samtidig for at teste diverse anti-virus/malware software med nye algoritmer og generel “pen-testing” af de diverse sikkerhedspunkter, der kan have risici for angreb, så vi er helt sikre på, at vi tilbyder vores kunder det bedste produkt.

Er det muligt at beskytte sin maskine 100%?

Det korte svar er nej. Uanset hvor godt du er dækket ind, om du ved, hvad der ser rigtigt og/eller forkert ud, så vil der altid være en lille risiko for et angreb lykkes.

Hvad gør I, hvis der er tale om et angreb?

Vores sikkerhedscenter har automatiske alarmer, der går i gang så snart vores systemer kan se, at der sker en atypisk aktivitet.

Hvordan vi reagerer i forbindelse med et angreb afhænger af, hvad vi har aftalt. Er du i tvivl om, hvordan aftalen er udformet, er du altid velkommen til at ringe på vores 24/7 linje til vores sikkerhedscenter.

Overvåger I mine data og aktiviteter?

Nej, det gør vi ikke. Der er mange myter om, at IT-sikkerhedssystemer overvåger indholdet af dine data, holder øje med, hvor du surfer på nettet, eller hvad du skriver på Facebook mv. Det passer ikke. Vores systemer opfanger kun anormaliteter på dit udstyr og dit netværks adfærdsmønstre. I 98% af tilfældene er det nemlig disse anormaliteter, hackerene benytter sig af.

Hos S.O.C 24 har vi et tæt samarbejde med nogle af de største sikkerhedsudbydere over hele verden, ligesom vi har et tæt og godt samarbejde med Rigspolitiets NC3 (Afdelingen for IT-kriminalitet). Derudover har alle vores medarbejdere gennemgået vores strenge krav til optagelse i S.O.C 24, hvilket naturligvis indebærer krav om en ren straffeattest.

Der er aldrig sket noget, hvorfor burde vi så have beskyttelse nu?

Intet er 100% sikret. Vi har gennem tiden teste mange forskellige infrastrukturer hos kunder, der påstod at de var sikre - en tredjedel af tilfældene fandt vi middel til ekstreme sikkerhedshuller.

Sandsynligheden for, at der også er sikkerhedsbrister i din infrastruktur er derfor stor. Spørgsmålet er derfor, hvor store de er, og om du tør satse på, at hackerene ikke finder dem.

Skræddersy din IT-sikring

Med S.O.C 24 kan du tilpasse din IT-sikkerhed, så den passer til netop dine behov. Du bestemmer selv, om du ønsker hele pakken med bl.a. antivirus, firewall, overvågning 24/7, kontrol af e-mails og medarbejderuddannelse - eller om du kun ønsker enkelte ydelser.

Beskyt dine enheder
og hold onsindede
hackere ude

BESTIL HER

Konstant overvågning

LÆS MERE

Uddannelse af medarbejdere

LÆS MERE