GDPR – Foredrag

DKK 295.00 Eksl. moms.

”Der er nu under 2 måneder til at EU’s persondataforordning – kendt som GDPR – får virkning i Danmark. Det er den 25 maj 2018. Fra denne dag kan der altså uddeles bøder, hvis man ikke har styr på sin persondatabehandling. Vi tror dog ikke at alle danske virksomheder er klar til denne dato, og arbejder også med implementeringer efter maj måned.

Det nytter ikke at sige, at ’det gælder ikke for mig’, for det gælder alle virksomheder i Danmark, og i hele EU for øvrigt. Alle, der håndterer lønregnskaber, også selv om de er outsourcet til f.eks. Bluegarten (tidl. Data­Løn), håndterer deres medarbejderes cpr-nummer og bankkonto oplysninger, sammen med alle mulige andre personlige oplysninger: MUS samtaler, sygestatistikker osv. Man slipper ikke. Selv om man sælger f.eks. hårshampoo på en hjemmeside, opbevarer man i systemet navn, adresse, måske kreditkort infor­mation osv., og så skal man også have styr på det.

Beskrivelse

”Der er nu under 2 måneder til at EU’s persondataforordning – kendt som GDPR – får virkning i Danmark. Det er den 25 maj 2018. Fra denne dag kan der altså uddeles bøder, hvis man ikke har styr på sin persondatabehandling. Vi tror dog ikke at alle danske virksomheder er klar til denne dato, og arbejder også med implementeringer efter maj måned.

Det nytter ikke at sige, at ’det gælder ikke for mig’, for det gælder alle virksomheder i Danmark, og i hele EU for øvrigt. Alle, der håndterer lønregnskaber, også selv om de er outsourcet til f.eks. Bluegarten (tidl. Data­Løn), håndterer deres medarbejderes cpr-nummer og bankkonto oplysninger, sammen med alle mulige andre personlige oplysninger: MUS samtaler, sygestatistikker osv. Man slipper ikke. Selv om man sælger f.eks. hårshampoo på en hjemmeside, opbevarer man i systemet navn, adresse, måske kreditkort infor­mation osv., og så skal man også have styr på det.

Loven afløser den gamle persondatalov fra 1995, og alle ved, at der er sket meget på trusselssiden siden dengang. Samtidig har der aldrig været så mange af vores private data opbevaret på elektronisk form her og der.

Der er derfor et behov for, at man, som registreret et eller andet sted, kan føle sig sikker på, at ens data er opbevaret og behandlet sikkert nok. Bliver ens data eksponeret til de forkerte, kan man blive udsat for iden­titetstyveri, ransomware, røveri fra elektroniske banker og meget andet.

Det krav, vi hver især føler os berettiget til at stille for, at vores data er sikkert opbevaret, kan andre jo også stille til os som virksomhed for vores opbevaring af deres data.

ComTeam holder i foråret en række kurser, hvor vi gennemgår forordningens elementer, og bringer dig og din virksomhed tættere på at være på den rigtige side af loven. Det kan så følges op af egentlige møder/ workshops i virksomheden, hvor der er fokus på den enkelte virksomhed og de aktiviteter, der skal til for at komme i mål.”

Du kan tilmelde dig et sådan foredrag ved at bestille dette produkt.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.